Ulkopuolista oppia

Kesällä 2013 alkoi hiipiä mieleen ajatuksia uuden särmän saamisesta opiskeluun. Eli jotain muutakin kuin itseopiskelua. Mietin vaihtoehtoja, joita en kyllä kovin monia keksinyt. Lähinnä vain yksityistunnit. Kunnes välähti, että Suomessahan on kansalaisopistoja ja työväenopistoja. Sellaisten palveluja en ollut koskaan vielä käyttänyt.
Niinpä aloin tutkia tarjontaa. Hieman aloin lämmetä, kun menin Ahjolan kansalaisopiston sivuille. Hakusanaksi vuorotellen musiikki, kitara, sähkökitara, yhtye, bändi jne. Ja niillähän löytyi mm sähkökitara I, sähkökitara II, sähkökitara III, nuotiokitaran alkeet ja jatkokursseja, akustinen kitara rauhallisesti, muita akustisen kursseja. Eli aika paljon on tarjontaa.
http://ahjola.fi/kansalaisopisto

Pitkään pohdittuani ja rohkeutta kerättyäni soitin Sähkökitara I kurssin opettajalle hieman ennen ilmoittautumisajan alkua. Kyselin minkä ikäisille ja tasoisille ko kurssi on tarkoitettu. Kertoi, että edellisenä vuonna ikähaarukka oli varsin laaja – alle kakskymppisestä 60-vuotiaaseen. Kyseli sitten hieman tähänastisesta soittamisesta. Keskustelun perusteella sanoi, että ykköskurssi on liian helppo minulle, siinä on niin paljon ihan perusasiaa. Eli kehotti ilmoittautumaan suoraan kakkoskurssille. Keskustelu oli mukava ja rohkaiseva, joten päätin lähteä mukaan, meni syteen tai saveen.

Kun ilmoittautumisaika netissä läheni, olin sormi liipaisimella heti alkavalla minuutilla. Olinhan kuullut, että esim kielikurssit varataan heti loppuun. Ongelmia ei kuitenkaan ollut, vaan sain ilmoittautumisen tehtyä ja maksunkin hoidin saman tien. Tämä oli muistaakseni heinä-elokuun vaihdetta. Ja kurssi alkaisi syyskuussa. Jatkuen kerran viikossa joulukuulle saakka ja sitten taas tammikuusta huhtikuuhun.
Nyt siis vain pohtimaan, mitähän heti alussa pitäisi osata ja miten voisin hioa taitoja, että pysyisin muiden mukana. Ja pitämään rohkeutta yllä…. Mietin nimittäin vielä päivää ennen kurssin alkua, että jospa sittenkin peruisin koko homman. Senkin uhalla, että menetän muutaman kympin kurssimaksun.

Jätä kommentti