Blues-kurssilla

Kevään toinen omakohtainen blues-harrastuksen konkreettinen ilmentymä oli huhti-toukokuussa (2015) vanhassa tutussa Ahjolassa pidetty blues-kurssi. Tämä oli ehkä ensimmäinen laatuaan Ahjolassa. Viiden viikon aikana oli opiskelua yhtenä iltana viikossa. Pidin tällaisesta lyheystä kurssista, sillä töiden ym takia on välillä hankala olla mukana koko talven kestävissä kursseissa.

Kurssin osallistujat olivat osin tuttuja aiemmilta Ahjolan kursseilta, osin uusia tuttavuuksia. Myös opettaja oli eri kuin aiemmin käymilläni kursseilla.
Kurssilla käytiin läpi sekä teoriaa että käytäntöä. Jokaisen viikon oppia sovellettiin mallikappaleisiin. Ne olivat tiiviitä, lyhyitä otoksia laajemmista biiseistä. Ne oli siis varsin helppo omaksua ja saada jollain tavalla lyhyessä ajassa haltuun, kun ei ollut sivutolkulla nuotteja.

Kurssilla käytetyt kappaleet olivat: Hide Away, Mary Had a Little Lamb, Back at the Chicken Shack, B.B. King tyylin soolo ja pari perus-boogiejumpsutusta.

Yksi soittoharrastukseni päätavoitteista – oppia ymmärtämään, mistä kitaransoitossa on kysymys – meni taas aika mukavasti eteenpäin.

Tämän jälkeen jälleen kesän aikana omatoimista soittelua. Osin Rockwayn avustuksella. Ja syyskuun (2015) Mayall-konserttia odotellessa….

Jätä kommentti